ЗАКРИВАНЕ НА SOFIA OPERA WAGNER FESTIVAL
21 юни 2024Софийска опера и балет

ЗАКРИВАНЕ НА SOFIA OPERA WAGNER FESTIVAL

Фестивальт започна на 13 юни с нова постановка на „Лоенгрин". Премиерата бе високо оценена от редица международни критици, кото вече публикуваха своите рецензии в няколко престижни издания за оперно изкуство.

Отново „Лоенгрин" ще постави финала на фестивалните събития на 23 юни.

Диригент Евън-Алексис Крист
Режисьор Пламен Карталов

Оркестър и хор
на Софийската опера и балет
Мъжки хор на Българското национално paguo

Саймън О'Нийл - Лоенгрин
Саймън дебютира на фестивала в Байройт в ролята на Лоенгрин. Този музикален сезон започна за него с „Лоенгрин" в Сан Франциско и ще завърши отново с „Лоенгрин" в Софийската опера. Роден е в Ашбъртьн, Нова Зеландия.

Бяртни Тор Кристинсон - Хойнрих Птицелов
Нови роли в репертоара на певеца са Вотан в „Рейнско злато", Фафнер, Хундинг и Хаген в „Пръстенът на нибелунга", Гурнеманц и Титурел в „Парсифал", крал Хайнрих В „Лоенгрин", крал Маре в "Тристан и Изолда" и Даланд в „Летящият холандец". Роден е в Исландия.

Томас Вайнхапел - Фридрих фон Телромунд
Cpeg ролите, koumo баритонът изпълнява в последните години са Клингзор в „Парсифал", Вотан в „Пръстенът на нибелунга", Телрамунд в „Лоенгрин", Холандеца в „Летящият холандец") и Йоан в „Саломе". Роден е в Австрия. Завършил е Виенския университет по изкуства.

Радостина Николаева - Елза фон Брабант
В последните години певицата допълни репертоара си с ролите на Норма, Хризотемис от „Електра", Ариана от „Ариадна на Наксос", Лиза в „Дама Пика", Елза в „Лоенгрин".

Габриела Георгиева - Opmpyg
На сцената на Софийската опера Габриела изпълнява ролите на Норма, Леонора от „Силата на съдбата", Ариадна от „Ариадна на Наксос", Медея и Ортрут в „Лоенгрин".

Атанас Младенов - Кралски Вестител
През последните творчески сезони Атанас добавя нови роли в творческата си биография, cpeg koumo ca Орес в „Електра", Хаджи Смион В „Чичовци”, Арлекин в „Ариадна на Наксос", Княз Елецки в „Дама Пика", Папагено във „Вълшебната флейта", Кралски Вестител в „Лоенгрин".

Билети за 23 юни може да вземете от тук

ЗАКРИВАНЕ НА SOFIA OPERA WAGNER FESTIVAL