„Операта отблизо“ продължава трети сезон
08 окт 2024Софийска опера и балет

„Операта отблизо“ продължава трети сезон

Щастливи сме да споделим, че беседите за публиката, които се провеждат 1 час преди представленията, продължават и този сезон.

„Операта отблизо“ разкрива любопитни факти от живота и творчеството на композиторите, чиито творби са в програмата на Софийската опера, разказва за историята на създаването на оперните и балетните произведения, разкрива и пътя на едно заглавие от първите репетиции до завършена постановка. В беседите участват режисьори, диригенти, артисти, асистент-режисьори, сред които Вера Петрова, Марта Петкова, Нина Найденова, Франческо Роза, Вера Белева, Лорка Масине, Жорж Димитров, Цветана Бандаловска, Диана Ламар, Маша Илиева, Лео Муич. Гостите имат възможност отблизо да разберат как се подготвят постановките, какви са спецификите в работата на отделните звена и ателиета в театъра, как работят оркестъра, хора и балета на Операта.

От началото на инициативата „Операта отблизо“ през месец януари 2023 повече от 1200 зрители са посетили беседите, които се превръщат в специална и запомняща се среща на публиката с различни творчески екипи на постановките в Софийската опера и балет.

Водещи са Бронислава Игнатова и Светлана Димитрова.