Националната опера и балет на Република Северна Македония представи "Набуко" в София
14 сеп 2024БНТ

Националната опера и балет на Република Северна Македония представи "Набуко" в София

Националната опера и балет на Република Северна Македония представи "Набуко" от Джузепе Верди в Софийската опера и балет в петък вечерта. Спектакълът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите български военни пилоти.

Постановката на "Набуко" е на италиански екип. Режисьор е Ренато Бонаюто, сценограф - Флавио Арбети, костюми - Артемио Кабаси. В главните роли бяха Марян Йованоски - Набуко, Злата Тошевска - Абигаиле, Николина Яневска - Фенена, Зоран Сотиров - Исмаел, Игор Дурловски - Захария. Диригент беше Бисера Чадловска.

Специално за спектакъла у нас пристигна и президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова.

Снимки: БТА

В края на представлението бяха поднесени цветя от президента на Северна Македония, президента на България Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, министърът на външните работи на РСМ Тимчо Муцунски, от Министерството на външните работи на България, от министърът на културата на РСМ Зоран Лютков, от българския служебен министър на културата Найден Тодоров, от посланика на Северна Македония у нас Агнеса Руси Поповска, от директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

https://bntnews.bg/news/nacionalnata-opera-i-balet-na-rsm-predstavi-nabuko-v-sofiya-snimki-1293144news.html