Анна Пироци в ролята на принцеса Турандот на 27 и 29 септември
27 сеп 2024Софийска опера и балет

Анна Пироци в ролята на принцеса Турандот на 27 и 29 септември

Анна Пироци, удостоена с наградата „Джакомо Пучини“, ще пее за първи път в София. Тя ще бъде китайската принцеса Турандот в двата спектакъла на „Турандот“ от Пучини, с които Софийската опера тържествено ще открие новия сезон 2024/25 г.

Диригент ще бъде световноизвестния маестро Даниел Орен, в ролята на принц Калаф ще гледаме испанския тенор Хорхе де Леон, в ролята на робинята Лиу – Роза Феола и Светозар Рангелов като Тимур.

През последното десетилетие сопраното Анна Пироци се утвърждава като водещ драматичен сопран в Италия и по света. Малко след като дебютира през 2012 г. в Teatro Regio в Торино като Амелия в „Бал с маски“, тя бива поканена на фестивала в Залцбург да изпълни ролята на Абигаиле в „Набуко“ под диригентството на Рикардо Мути. Този възхитителен успех бързо я води до изяви в най-големите театри в света.

********************

Поздравяваме всички наши приятели и почитатели с изключителното изпълнение на Анна Пироци като Турандот в едноименната опера на Пучини.

Под диригентството на световнопризнатия маестро Даниел Орен и режисурата на Пламен Карталов на 27 септември тържествено се откри новия сезон 2024/25 та Софийската опера и балет. Очакваме ви и днес, 29 септември, от 16ч. 

➡️ https://www.operasofia.bg/repertoire/792