Съветът на жените в бизнеса със специално посещение в Софийската опера и балет по случай Международния ден на балета – 29 април
02 май 2018

Съветът на жените в бизнеса със специално посещение в Софийската опера и балет по случай Международния ден на балета – 29 април

Софийската опера и балет отбеляза на 29-и април от 16:00 часа Международния ден на балета с „Корсар“ – балет от Адолф Адам.

По случай празника Операта посрещна своите специални гости от Съвета на жените в бизнеса в България.

Официалното събитие започна в 15:00 часа, когато  присъстващите бяха поканени от г-жа Христина Станева – заместник-директор „Административни въпроси“ на Софийската опера и балет да разгледат театъра „зад кулисите“.

 По време на обиколката в партерното фоайе г-н Димитър Бърдарски – мениджър маркетинг и реклама,  изненада посетителите с три гатанки в духа на оперните либрета както в „Зигфрид“ на Вагнер и „Турандот“ на Пучини. За печелившите бяха подготвени специални подаръци.

Разходката продължи  с посещение на сцената – сърцето на всеки театър, където Риолина Топалова режисьор на балетните спектакли, специално за случая, „повдигна“ завесата, запознавайки посетителите с интересните  тайни, свързани със сценичното изкуство и предизвикателствата в реализирането на спектакъл.

Следващата изненада беше свързана с демонстрация на сценичен грим, изграждането на образ и претворяването в оперен или балетен характер.

 Художественият ръководител на балета Сара-Нора Кръстева посрещна гостите на театъра в балетна залата „Анастас Петров“ (основоположника на балетното изкуство в България), където ги запозна с репетиционния процес и интересни факти, част от „живота“ в театъра.

Пред залата беше декорирана изложба на балетни костюми от спектаклите: „Пахита“, „Баядерка“, „Жизел“ и др.

В 16:00 часа гостите бяха поканени да заемат местата си и да се насладят на балетния спектакъл – „Корсар“.

По време на антракта във ВИП залата на Операта се състоя коктейл, в рамките на който на чаша вино в приятна атмосфера гостите имаха възможност да разменят своите впечатления от посещението си.

Вечерта завърши на сцената, където артистите бяха поздравени от инж. Боряна Манолова – председател на Съвета на жените в бизнеса в България и г-н Алексей Новосьолов – културно аташе на посолството на Руската федерация в България.

CHAP9471 1 600