12 апр 2017

БТА - БЕЛОГРАДЧИК - "ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ"

В Белоградчик за втора поредна година ще се проведе летния фестивал "Опера на върховете"

В Белоградчик за втора поредна година ще се проведе летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" като билетите за оперните и балетни спектакли са пуснати в разпродажба. Това съобщават от община Белоградчик. Цените са от 30 до 80 лева за оперните спектакли и от 20 до 60 лева за балетните.

Фестивалната импресия "Вагнер Магура - Богове, Великани, Джуджета, Валкюри" ще струва 80 лева, като в цената са включени и дегустация на регионално вино от винарска изба "Магура". Билетите може да се закупят в Туристически информационен център - Белоградчик, във Видин и на касата на Софийска опера и балет (София, ул. "Врабча" щ1), както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg.

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали", е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, като представленията се играят сред Белоградчишките скали. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта от 20.00 ч., а наред с тях се предлага специално събитие - посещение на пещерата "Магура" за спектакъла - пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри", който трае час и двадесет минути. Тази година любителите на оперното изкуство ще могат да посетят пет оперни и пет балетни спектакъла от 26 юли до 6 август. Първото издание на фестивала се проведе през лятото 2016 година и премина при голям успех.

/ММ/

Видин, 11 април /Валери Недялков, БТА/