КАРЛОС АЛМАГЕР ГОСТУВА В „ТОСКА“ СЛЕД ФУРОР КАТО СКАРПИЯ В НИЦА
02 мар 2017

КАРЛОС АЛМАГЕР ГОСТУВА В „ТОСКА“ СЛЕД ФУРОР КАТО СКАРПИЯ В НИЦА

Прочутият баритон гостува в „Тоска“ на 4.03 и в „Бал с маски“ на 9.03 в София

Прочутият по цял свят мексикански баритон Карлос Алмагер ще изпълни ролята на Скарпия в шедьовъра на Пучини „Тоска“ на 4 март в Софийската опера.

Като Флория Тоска ще му партнира Габриела Георгиева, Марио Каварадоси ще е Даниел Дамянов, Анджелоти – Петър Бучков.

Диригент на спектакъла е Франческо Роза. Режисьор – Пламен Карталов.

xl tosca600
Снимка: Операта в Ница

Карлос Алмагер пристига за това свое участие в София след като според критика Еманюел Андрю от „ Opera Online “, в четирите си спектакъла „обра овациите на публиката в Ница“: „Най-голям интерес в тази „Тоска“, постановка на Луи Дезир è от операта на Марсилия , предизвика Скарпия - мексиканският баритон Карлос Алмагер, безспорно един от най-добрите изпълнители на тази роля в наши дни.

Тембърът му е много плътен, ясен, добре оцветен, а пеенето е носено от драматичен импулс, който сякаш за него е инстинктивен. Неговият Скарпия, брутален, когато пристига в църквата, ужасяващ в Te Deum , когато гласът му се проектира по възхитителен начин насред този звуков водовъртеж, знае как да бъде хитър, циничен, извратèн, във второ действие, без дори да се опитва да се налага със сила над оркестровата раздразнителност, но интерпетирайки партитурата, както е била написана, тоест доверявайки се на музиката. Накратко, читателят ще разбере, че тази „Тоска“ си заслужава най-вече заради нейния Скарпия!“

Карлос Алмагер ще гостува за втори път в Софийската опера като Ренато в спектакъла на „Бал с маски“ от Верди на 9 март в компанията на Габриела Георгиева ( Амелия ) , Камен Чанев ( Рикардо ) и дебютиращата като Улрика Весела Янева. Диригент на оркестъра, хора и балета на Софийската опера ще е Борис Спасов. Режисьор на постановката е Пламен Карталов.

https://www.opera-online.com/fr/columns/manu34000/carlos-almaguer-scarpia-rafle-la-mise-dans-tosca-a-lopera-de-nice