„САМСОН И ДАЛИЛА“ С НАДЯ КРЪСТЕВА И ДАНИЕЛ МАГДАЛ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ПРЕЗ СЕЗОНА В СОФИЙСКАТА ОПЕРА
25 яну 2017

„САМСОН И ДАЛИЛА“ С НАДЯ КРЪСТЕВА И ДАНИЕЛ МАГДАЛ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ПРЕЗ СЕЗОНА В СОФИЙСКАТА ОПЕРА

Творбата на Камий Сен-Санс ще се играе на 27,28 и 29 януари

Скъпи приятели,

Софийската опера и балет ви предлага уникалния шанс да гледате за последен път през сезона великолепното ни мецосопрано Надя Кръстева и тенора Даниел Магдал в изключителната постановка „Самсон и Далила“ на Уго де Ана само на 27 и 28 януари от 19.00 ч. и 29 януари от 16.00 ч.

По този повод Софийската опера и балет ви прави специална отстъпка от 30 % за трите представления на „Самсон и Далила“. Подаръкът е за всеки закупен от днес билет на касата на театъра и важи за ценови категории от 40, 30, 25 и 20 лв.

„Огненото изпълнение на българското мецосопрано Надя Кръстева като прелъстителка, напълно съзнаваща своето могъщество, представя абсолютно завършена комбинация от вокално майсторство, чувственост и невероятно силно сценично присъствие. Като прибавим към тази комбинация и удивително гъвкавите движения на нейното тяло, тя придава изцяло нови измерения и величина на този характер, с нюанси на грация, изящество и финес , които рядко се появяват в традиционните изпълнения на Далила като безжалостна и лукава жена, решена на отмъщение. Най-впечатляващото от всичко, гласът на Кръстева - перфектно съчетание от голям диапазон, сочни и богати тонове и подвижност – направи нейният дебют в операта на Сан Диего зашеметяващ.” Това пише Ерика Майнер в „Операпулс” за дебюта на Надя Кръстева в ролята на Далила в операта в Сан Диего (САЩ).

KRASTEVA Nadia photo Zeininger 200Мецосопраното Надя Кръстева е с изградена международна кариера, с един шлифован глас, с красив колорит и увереност в целия диапазон. Тя е дарена и с изключителни актьорски качества. Подпомогната от Леда Лойодиче при танците, разкрива неподозиран талант на балерина. Изгражда един изключително чаровен образ на непостоянната, съблазнителна и похотлива Далила.

Hugo de Ana 200Заслуга на майсторството на режисьора Уго де Ана е и един финален щрих на почти "християнско" милосърдие спрямо презрения и осмян герой, за неговото предателство, докаран до слепота и немощ."
 - Цитат от рецензията на Андреа Мерли, сп. „L’opera” за софийската премиера на „Самсон и Далила“ от Самий Сен-Санс.


Magdal 200 1Румънският тенор Даниел Магдал дебютира в Софийската опера в ролята на Самсон. Творбата на Сен-Санс е предпочитаното заглавие в неговия репертоар. „Ролята на Самсон ми дава всичко, което един тенор иска да постигне в пеенето“, казва Магдал.

Florea 2Гост-диригент на операта на Камий Сен-Санс е познатият у нас от предишни негови гостувания румънец Юрие Флореа.

На 27, 28 и 29 януари в постановката на „Самсон и Далила“ ще участват и Цвета Сарамбелиева, Костадин Андреев, Бисер Георгиев, Светозар Рангелов, Веселин Михайлов, Ангел Христов, Хрисимир Дамянов, Пламен Папазиков, Антон Радев. С хора и оркестъра на Софийската опера и балет.

Билети можете да закупите на касата на операта, до официалния вход на сградата, ул. „Врабча” № 1. и
онлайн от сайта на Софийска опера и балет

Скъпи приятели, очакваме ви!

Ваша Софийска опера и балет