ТИРАНА, 22 януари /ATA/, Сонила Мехмети - Рамона Тулумани, любима Виолета на Софийската опера
24 яну 2018

ТИРАНА, 22 януари /ATA/, Сонила Мехмети - Рамона Тулумани, любима Виолета на Софийската опера

Албанското сопрано Рамона Тулумани получи в неделя вечерта овации на крака от публиката на Софийската национална опера.

Именитото сопрано изпълни успешно ролята на Виолета в „Травиата“ от Верди за българската публика, получавайки голямо одобрение. За Тулумани това беше четвъртата изява в един от Вердиевите шедьоври, за да спечели сърцата на българската публика с нейния истински разкошен глас и интензивно драматичната й персона на сцената.

Зрителите се насладиха на близо 3 часа прекрасна музика от Верди, майсторски координирана с гласа на албанското сопрано и на другите лирични певци.
Залата на Софийската опера и балет, пълна до крайния й капацитет, избухваше в бурни овации след всяка ария и в края на всяко действие.

Неизмеримо щастлива на сцената, щастлива от блясъка и аплодисментите. Беше огромно удоволствие да чуя изтъкнати личности в областта на класическата музика да описват една албанска певица като любимата Виолета на Софийската опера.

„Дълбоко съм благодарна на българската публика за топлия прием още от първата ми поява на сцената. Специални благодарности на екипа на Софийската опера и на нейния директор Пламен Карталов. Хората, които обичат изкуството, правят красиво изкуство“, каза албанското сопрано.

ТИРАНА, 22 януари /ATA/

от Сонила Мехмети

http://en.ata.gov.al/index.php/2018/01/22/ramona-tullumani-favorite-violetta-of-sofias-opera-house/