bnr.bg - На балет в Камчия
03 авг 2017

bnr.bg - На балет в Камчия

Балетната постановка «Зорба Гъркът» на Софийската опера и балет ще гостува на 8 август 2017 г. в Амфитеатъра в КК „Камчия“. С него ще бъде открита Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY.

Билети за балетната постановка «Зорба Гъркът» може да купите в СОК «Камчия» от Туристически-рекламо информационен център. Цените на билетите са от 15, 20, 25 и 30 лв. за възрастни в зависимост от предпочитания сектора.

Балетът «Зорба Гъркът» е с 30-годишна световна слава, по музиката на Микис Теодоракис. «Зорба Гъркът» е една от най-успешните продукции на Националната опера и балет, с участието на солистите Марта Петкова, Росен Канев и Никола Хаджитанев. В България за първи път балетът е поставен от Лорка Масине на 12 май 1995 година на сцената на НДК. Балетът, чиято световна премиера се състои на сцената на Арена Ди Верона през август 1988 г., е реализиран с грандиозен успех и в над 30 страни и посетен от повече от 3 милионна публика.

Във Втората международна танцово-балетна академия ще се включат участници на възраст от 8 до 18 годишна възраст от България, Русия и други страни.

Първият Meждународен детски танцов фестивал и мастър клас „GRAND DANCE ACADEMY” се проведе с огромен успех през миналата година . В продължение на 12-те дни, към събитието се присъединиха стотици гости от страната и чужбина. По време на официалното откриване трупата на ИМПЕРСКИ РУСКИ БАЛЕТ , създадена от Мая Плисецкая и Гедиминас Таранда ни пренесоха в красивия свят на балета с два незабравими спектакъла „Кармен сюита“ и „ Болеро“. Тазгодишното издание предлага и нещо ново: Мастър клас и за преподаватели по класически балет.

http://bnr.bg/varna/post/100858603/na-balet-v-kamchia