07 юли 2017

БТА, Валери Недялков - В Белоградчик е завършена подготовката за второто издание на летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали"

В първия двор на крепостта "Калето" в Белоградчик е изградена сцената за спектаклите от второто издание на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали" - на Софийската опера и балет. Това съобщи зам.кметът на Белоградчик Антон Трифонов. Той поясни, че остава да се монтират още 250 седящи места, което е работа за ден.


Второто издание на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали 2017" ще се състои от 21 юли до 6 август тази година в Белоградчик, а в програмата са включени оперните спектакли "Тоска", "Набуко", "Пепеляшка", "Дон Карлос", "Мадам Бътерфлай" и балетните постановки "Кармен", "Зорба гъркът", "Дон Кихот" и "Рапсодия в синьо". Ще има представленията в Белоградчишката крепост, които са с начален час 20.00 ч., и в пещера "Магурата" -  от 11.00 часа.

В пещерата ще бъде представена фестивална импресия в три части "ВАГНЕР - МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри". За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които ще тръгват в 17.30 ч. от автогара "Алексиев" в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост, като цената на двупосочен билет Видин - Белоградчик - Видин е 10 лева.

Видин, 6 юли /Валери Недялков, БТА/