9 май (вторник) от 11.00 ч. „ВАГНЕР ЗА ВСИЧКИ“
18 апр 2017

9 май (вторник) от 11.00 ч. „ВАГНЕР ЗА ВСИЧКИ“

В А Г Н Е Р   З А   В С И Ч К И

Уважаеми приятели,

Софийската опера кани своята публика на специални срещи по време на режисьорските репетициите на най-новата си премиера :

„П А Р С И Ф А Л“

от Рихард Вагнер

Режисьорът Пламен Карталов, който за първи път постави в България Вагнеровите шедьоври - тетралогията „Пръстенът на нибелунга“ ( „Рейнско злато“, „Валкюра“, Зигфрид“, „Залезът на боговете“) и „Тристан и Изолда“ - постановки,  донесли на Софийската опера истинско световно признание, сега заедно с изключителните артисти на първия ни оперен театър - изпълнители на главните роли:

Костадин Андреев и Мартин Илиев - ПАРСИФАЛ,

Радостина Николаева и Гергана Русекова - КУНДРИ,

Ангел Христов и Николай Петров - ГУРНЕМАНЦ,

Атанас Младенов - АМФОРТАС,

Бисер Георгиев и Веселин Михайлов - КЛИНГЗОР,

Петър Бучков – ТИТУРЕЛ,

с аристите от ХОРА на Софийската опера и корепетиторите Милен Станев и Йоланта Смолянова

ви дават превилегията  да присъствате пряко в част от репетиционния процес на последната опера на Вагнер – „ПАРСИФАЛ“, която Софийската опера представя за първи път в България на 4 юли.

Ще се запознаете от близо с някои от ракурсите на режисьорската партитура в интерпретирането на ПАРСИФАЛ - една мистична, тайнствена и философска творба.

Съвременна България има необходимостта от нова епоха на стремеж и копнеж за родно изпълнителско изкуство. Софийската опера и нейните творци правят националната ни култура забележима, признавана и гордо съизмервана с постиженията на страни с вековни постижения и традиции.

Поставянето на сцена на „ПАРСИФАЛ“ има дадената ни възможност за откровение и път към просветление на духа.

Път, който попива молитвено - ритуално общение и причащение със символното значение на свещения Граал в тази митологична драма на музикален гений.

С „ПАРСИФАЛ“ Ви предлагаме да се потопите в още една вечер на тaйствено стремление.

Нека да го последваме!

ПЪРВАТА НИ СРЕЩА С ВАС В  РЕПЕТИЦИОННАТА  АТМОСФЕРА Е НА 9 МАЙ ОТ 11.00 ЧАСА.

Уведомяваме Ви, че ограничените места в НОВАТА КАМЕРНА ЗАЛА изискват предварително записване на желаещите да присъстват на репетициите.

телефон: + 359 885 377 890

E-mail: verabeleva1@abv.bg

PARSIFAL 600