31 мар 2017

/Пенка Момчилова, БТА/ - ВТОРИ ФЕСТИВАЛ НА ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ В БЕЛОГРАДЧИК

Вторият фестивал "Опера на върховете" - на Белоградчишките скали, е от 21 юли до 5 август

Вторият фестивал "Опера на  върховете" - на Белоградчишките  скали, е от 21 юли до 5 август. Билети се продават от днес, съобщават от Софийската опера и балет.

Пет оперни и четири балетни заглавия, както и Пещерната фестивална импресия "Вагнер - "Магура". Богове, великани, джуджета, валкюри" са в програмата на летния фестивал, който отново ще привлече интереса на туристи от България и от съседните страни към магията на оперното и балетно изкуство.     

Огромният успех на първото издание миналата година и желанието на хората от  региона да преживеят неповторими мигове край природния феномен Белоградчишки скали доведоха до богатата фестивална програма. Тя включва оперите "Набуко" от Верди, "Лакме" от Делиб, "Тоска" и "Мадам Бътерфлай" от Пучини и "Пепеляшка" от Росини. Балетната програма предлага не по-малки изкушения - хитовия спектакъл "Зорба Гъркът" по музика на Микис Теодоракис и хореография на Лорка Масине, едноактните балети "Кармен" по музика на Бизе-Шчедрин и "Рапсодия в синьо" от Гершуин и класиката "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус.

С особено нетърпение се очакват новите представления на предизвикалата фурор миналото лято Пещерна фестивална импресия в три части "Вагнер - "Магура". Сред естествената красота на природния феномен - пещерата "Магура", богове, великани, джуджета и валкюри предлагат неповторимо изживяване на почитателите на операта с музиката на Рихард Вагнер. След края на магичния пърформанс ще има дегустация на регионални вина от винарска изба "Магура".

Билетите за "Опера на  върховете - Белоградчишки скали-2017" са на цени от 30 до 80 лв. за оперните, от 20 до 60 лв. за балетните представления, 80 лв. за  пърформанса в пещерата "Магура". Продават се на касата на Софийската опера и балет, на касите на "Easy Pay", на Белоградчишката крепост, пещерата "Магура" и в мол - Видин.

       /МХ/

/Пенка Момчилова, БТА/