„ПАРСИФАЛ“ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!  4 – 6 – 8 – 10 ЮЛИ 2017 г. - ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ЗА СВОИТЕ РОЛИ
24 мар 2017

„ПАРСИФАЛ“ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ! 4 – 6 – 8 – 10 ЮЛИ 2017 г. - ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ЗА СВОИТЕ РОЛИ

НА ДОБЪР ЧАС!

ПАРСИФАЛ

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!

4 – 6 – 8 – 10 ЮЛИ 2017 г.

Най-новата Вагнерова продукция на Софийската опера

 

Диригент  КОНСТАНТИН ТРИНКС

Режисьор  ПЛАМЕН КАРТАЛОВ

Сценография  СВЕН ЙОНКЕ

Костюми  СТАНКА ВАУДА

Диригент на хора  ВИОЛЕТА ДИМИТРОВА

Музикална подготовка  РИХАРД ТРИМБОРН, ВЕЛИЗАР ГЕНЧЕВ

 

„ПАРСИФАЛ“ - ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ЗА СВОИТЕ РОЛИ

 

КОСТАДИН АНДРЕЕВ - ПАРСИФАЛ

Парсифал е безкрайно вълнуващ за мен образ, защото музиката, която го изгражда, съчетава в себе си от детското и наивното през мъжкото и героичното до езотеричното и мистичното.

АТАНАС МЛАДЕНОВ - АМФОРТАС

Амфортас е трагичен образ на агонията и саморазрушението, погълнат от безкрайна скръб и тежки безсънни нощи, пълни с вопли за един-единствен край - този на опрощението чрез смъртта...

ПЕТЪР БУЧКОВ - ТИТУРЕЛ

Изключително съм поласкан да бъда включен в поредния Вагнеров проект на акад. Карталов. За нищо на света не бих пропуснал участието си в "Парсифал". Макар и да се изявява само в едно действие, моята роля е важна и добре подбрана, чрез нея сюжетната линия намира своя достоен финал. Изпълнен съм с възторг и нетърпение за реакцията на публиката и критиката!

АНГЕЛ ХРИСТОВ - ГУРНЕМАНЦ

Тази роля предлага всичко, за което мечтае един бас. Ценностите, изповядвани от Гурнеманц и рицарите на Граала са ми много близки и са нещо, към което всеки - било то християнин или не, би трябвало да се стреми.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ - ГУРНЕМАНЦ

Това е роля, изпълнена с безброй вокални и актьорски предизвикателства, която изисква максимална мобилизация и концентрация. Пристъпвам към нея с необходимия респект и нескрита надежда за успех.

БИСЕР ГЕОРГИЕВ - КЛИНГЗОР

Клингзор е отрицателният герой, образ на разрушителната сила и на тъмнината. В мистичната и метафизична драматургия на Вагнер злото е победено от чистата и непорочна душа на Парсифал. Сложна актьорска задача, но тя не ми е чужда като стилистика, защото Алберих от тетралогията „Пръстенът на нибелунга“ беше върхово изпитание в кариерата ми.

ГЕРГАНА РУСЕКОВА - КУНДРИ

Имам щастието да съм избрана от Маестро Карталов за най-интересната, мистична и многопланова роля, която съм правила досега. Тя няма аналог в оперната литература. Имам голямо предизвикателство и привилегия да участвам в този проект.

РАДОСТИНА НИКОЛАЕВА - КУНДРИ

Кундри е за мен едно голямо предизвикателство – както от вокална гледна точка, така и като актьорско пресъздаване. Един многолик, безкрайно интересен образ, който провокира изграждането на крайни емоционални човешки състояния и възможностите на певеца до краен предел. Държи ме в напрежение и ме провокира философски.