„Травиата“ от Джузепе Верди - на 5 юли от 19.00 ч. Ще чуете гостуващите Рамона Тулумани и Михайло Малафий.
05 юли 2016

„Травиата“ от Джузепе Верди - на 5 юли от 19.00 ч. Ще чуете гостуващите Рамона Тулумани и Михайло Малафий.

„Травиата“ от Джузепе Верди – любимият оперен шедьовър ще бъде представен на 5 юли от 19.00 ч. Ще чуете гостуващите Рамона Тулумани като Виолета Валери и Михайло Малафий в ролята на Алфред. С участието на Цвета Сарамбелиева (Флора), Благовеста Мекки-Цветкова (Анина), Пламен Папазиков (за първи път като Жорж Жермон), Хрисимир Дамянов (Гастон), Петър Бучков (Барон Дуфол), Стоил Георгиев, Николай Петров, Слави Манов, Ваньо Димитров, солистите на балета Калина Калчева, Кристина Чочанова, Теодор Воденичаров. Оркестър, хор и балет на Софийската опера с диригент Велизар Генчев. Постановка: Пламен Карталов. Режисьор на възстановката: Вера Петрова.Tolumani90

Рамона Тулумани
е родена в Тирана, Албания. Още от дете свири на пиано и печели награди. Завършва пеене в Академията за изящни изкуства в Тирана, където през първата си година е в майсторския клас на прочутото сопрано Катя Ричарели. По-късно е сред десетте избрани от голямото сопрано Райна Кабаиванска измежду сто певци за участие в майсторския й клас в София. Тулумани се изявява успешно на сцената на Тиранската националната опера и балет в заглавия като „Риголето” и „Травиата” на Верди. Рамона участва с успех и в „Бохеми”, „Любовен еликсир”, „Вилиси”. Но творбата, в която има най-много участия, е „Травиата”, в главната роля на Виолета Валери. Преподавател е в Албанската академия на изкуствата. Гостувала е в Софийската опера като Лаурета в „Джани Скики“ от Пучини.

Mihailo90Михайло Малафий е роден в Лвов, Украйна. Завършил е Вокалния факултет на Лвовската национална музикална академия, участва в майсторски клас на Калуди Калудов. Солист е на ансамбъла на Лвовската национална опера и балет. Репертоарът му включва Алфредо („Травиата“), Рикардо („Бал с маски“), арии от Страдела, Хендел, Калдара, Менделсон Бартолди, неаполитански песни и романси от Тириндели, Гуно, Дворжак, Леонкавало, Брамс, Чайковски, Глинка. Гастролирал е във Франция, Италия, Чехия, Полша, Сърбия, Русия. Носител е на отличия от различни конкурси в Беларус, Полша, Чехия, Италия, Украйна.